Thursday, 8 November 2012

Tanda-tanda jatuh cinta




10 tanda yang anda sedang fall in love dengan seseorang, a.k.a diserang penyakit angau.

1. Setiap kali bertembung dengan die, hati korang berdegup dengan kencang. dap-dip-dup bunyiknye. idung korang mule kembang kuncup sebab tak cukup oksigen. tapi korang pandai cover sebab taknak menampakkan keadaan idung korang time tu kat depan si die.

2. Bila nampak die dari jauh, korang akan betul-betulkan tudung korang. yang lelaki pulak, korang akan betulkan jambul/rambut korang. yang tak ada kedua-duanye sekali, korang betulkan jela ape yang korang nak betulkan. janji betulkan... biaselah, korang mesti nak nampak cantik menawan di mate die.


3. Korang jadik seorang yang over expose. bile korang terpandangkan die, korang mule melakukan sesuatu atas tujuan untuk menarik perhatian die. pendek kate, korang menjadik seorang yang suke mencapap. contohnya, bile duduk dengan kawan-kawan korang, korang serta merta berdiri, dengan harapan si die nampak kewujudan korang kat situ...

4. Korang suke bile time member-member korang berborak, si dia menjadik main topic perbualan. time tu, mendengarkan namenye saje, hati korang dah berbunge riang. kalo topik tu best, pasti korang tersenyum sorang-sorang. kalo topik tu tak best, korang pun rase tak best.

5. Korang asyik terkenangkan dia je... tengok siling nampak die, tengok kucing macam muke die, tengah berak pun kadang-kadang boleh terbayang muke die. eee, tak senonoh betol... kadang-kadang time tengah tengok cerita hindustan, tibe-tibe muke die yang kelua bukan pelakon tu. kesian... kesian...

6. Time tengah duduk berborak dengan memember korang, bile nampak si die dari jauh je, fikiran korang terus pergi ke arah die, bukan ape yang kawan korang borakkan. sampaikan member korang cakap, ''ko dengar tak ape yang aku cakap ni?'' haaa, kalau dah sampai die cakap gitu, sah!

7. Korang malu-malu bile die bercakap dengan korang. korang rase, macam nak lari je dari situ, sebab nak cover muke merah. walaupun korang malu, tapi korang mahu.... kan? kan? jauh di sudut hati, korang mengharapkan, lain kali si die tegur korang lagi. auwww~~

8. Korang perasan yang korang tersenyum dengan sendirinya bila die bercakap dengan korang. rase happy je.. rase indah je... padahal mase tu, die cume suruh korang ambikkan pen die yang jatuh je.

9. Bile korang ternampak die, korang tak nampak orang-orang lain yang berade di sisi die mase tu. umpama kat dunie ni, cume ade korang berdua jek. aku tumpang simpati kat orang-orang yang berade kat keliling die mase tu sebab terpakse jadik invisible men.

10. Pada mase korang membace entry ni, wajah seseorang (si die) berade dalam fikiran korang. betul tak? dan si dielah yang korang tengah angaukan sekarang. c(: wawawa... Selamat Berangau...

No comments:

Post a Comment