Thursday, 8 November 2012

Tanda-tanda jatuh cinta




10 tanda yang anda sedang fall in love dengan seseorang, a.k.a diserang penyakit angau.

1. Setiap kali bertembung dengan die, hati korang berdegup dengan kencang. dap-dip-dup bunyiknye. idung korang mule kembang kuncup sebab tak cukup oksigen. tapi korang pandai cover sebab taknak menampakkan keadaan idung korang time tu kat depan si die.

2. Bila nampak die dari jauh, korang akan betul-betulkan tudung korang. yang lelaki pulak, korang akan betulkan jambul/rambut korang. yang tak ada kedua-duanye sekali, korang betulkan jela ape yang korang nak betulkan. janji betulkan... biaselah, korang mesti nak nampak cantik menawan di mate die.

cantik ke tak?

Aku jadik hangin bila ada orang menjadikan rupa paras sebagai ukuran. tak kiralah dalam mencari calon isteri/suami, ataupun dalam berkawan. eyyhh... pehlizla. ade lagi ke manusia macam nih di zaman moden sekarang nih? so tidak bertamadun la wei... lagi menyirap bila yang nak cantik-cantik ni, muke die pun jenis ala kadar jek. dah cermin diri tu ke belum? ke, tak mampu beli cermin?

trends busuk si manusia.


 ini contoh twitter..


ini plak contoh facebook aku.. hehe :P


hahahaha :D... post kali nih, bukan nak belajar mengenali facebook dan twitter. tapi aku nak sok sek sikit pasal dua social networking nih yang begitu mendapat tempat di hati para belia masa kini. aku berani kerat jari kuku la mengatekan yang belia berusie awal 20-an hingge ke akhir 30-an arini, memasing ade akaun fb sendiri. kalau ade yang takde, konfirm-konfirm ko kene bahan dengan kawan-kawan, anak sedare, sepupu dan pakcik makcik ko. betul tak? hahaha...