Saturday, 16 July 2011

pasal bola pun gadoh?

huh!! pasal bola pun nk kutuk mengutuk.. insensate, otak letak mane?.. lantak dorang r nak pakai baju ape pun.. bkn duit bapak ko, dan mungkin jugak bkn duit bapak dorang..



bila x pakai baju malaysia, mule lah ade yg kate x patriotik lah.. aku tanye ko, kalau ko dengar lagu negaraku kat mamak, ko bangun tak? cara ko hormat ade tak macam org jepun? ceh, patriotik hanya pada nama.. kalau ye ko betul hormat, aku ucapkan tahniah..
huh, teruk gila kene kutuk.

aku tak heran apa korang nk kate, tp ayat tu biarlah menjaga sensitivity sesebuah negara, kaum, dan name club.. ini tak, kutuk2 bangsa lah, pastu kutuk name club eropah tu.. korang tak pikir ke yang cara korang buat tu melambangkan malaysia sesebuah negara yg ...? ini ker patriotik?

nie diambik dari fan page, admin seharusnaya org yg matang, nie perangai mcm budak2..
lagi satu, biarlah dorang nak sokong ape pun.. lagi pun kesian kat dorang, dah brapa tahun menunggu kelab kesayangan dorang datang malaysia.. korang sbg org yg matang, harus memikir dulu apa yg korang nk ckp, ini tak pakai sedap mulut kutuk mengutuk. kalau dgn kwn2 korang boleh r, tp klu dgn masyrakat, kene hormat menghormati ye. :)

hurm.. dah lah sebab politik malaysia bergadoh, ni sebab bola pun nak gadoh jugak ker? tak matang r korang.. aku sebagai org malaysia pun malu dgn prangai korang tu..

kesimpulan, budi bahasa budaya kita. :)
maju lah sukan untuk negara..

p/s: aku bkn fan liverpool.. tp aku terasa sbb yg mengutuk tu adalah org malaysia.. :(


"tanah tumpahnya darahku"

7 comments:

  1. yup.. setuju dgn comment di atas. :)

    ReplyDelete
  2. wat going on bro..
    ishish..
    awat jd laguni...

    depa ni elok dok dlm gua ja..
    toksah tgok dunia luaq,
    korang skit dosa kata kt org..

    ReplyDelete
  3. dorang patut duk kat pulau yg jauh dari manusia.. dok sorang je patut.. perangai jual ikan.. ckp x pandang kanan kiri.. huh..

    ReplyDelete
  4. gara-gara terlalu taksub dengan pasukan bola masing-masing dan suke condemn antara 1 pasukan dgn pasukan yang lain, ginilah jadiknye.... ni kerja-kerja fans la ni. lebih sudu dari kuah...

    ReplyDelete
  5. aku suka pepatah tu.. lebih sudu dari kuah..

    tp klu stakat gurau2 dgn kawan boleh r, tp kene jaga tata susila jugak.. :)

    ReplyDelete